V Železnikih je dolga leta deloval Selški odred. Na žalost jim je sredi poti zmanjkalo zaleta in nastalo je dolgo zatišje. Leta 1994 je taborniška ideja našla prave ljudi, ljudi brez izkušenj in znanja, temveč pa z zagnanostjo in motivacijo.

Začeli so se prvi vodovi sestanki, izleti in konec prve sezone že tudi kratko taborjenje v Davči. Vodstvo se je že od samega začetka udeleževalo raznih tečajev, kjer so srkali znanje in srečevali tabornike od drugod, ki so jim pomagali širiti obzorja. Do danes se je tako nanizalo že ogromno izletov, raznih srečanj, tekmovanj in nepozabnih taborjenj, zimovanj ter ostalih akcij na katerih smo bili prisotni. Vse otroke, do 16 let, ki bo vas to zanimalo z veseljem vabimo da se nam pridružite.

Vse te akcije se lahko zgodijo le, če je dovolj ljudi, pripravljenih za prostovoljstvo. Normalno je, da se nihče noče počutiti kot neplačan delavec, zato rabimo veliko akcije, zabave in dobre volje, ki nam napolnijo baterije in nam dajo zagona za delo. A včasih vseeno motivacije zmanjka in ostanemo na temni točki našega delovanja. Vedno se pokaže dejstvo, da je prvi pogoj za uspešno delo uigrana ekipa vodstva in vodnikov. Vsi si močno želimo, da je med našimi člani čim več takih, ki bodo naš rod še dolgo ohranjali živ in vitalen. Na tem mestu pa naj k sodelovanju povabim še vse starejše od 16 let, ki Vas veseli delo z otroki, preživljanje prostega časa v naravi in druženje s prijetnimi ljudmi.

Skozi vsa leta nam uspeva, da z minimalnimi sredstvi izpeljujemo začrtano. Večino plačujemo sami in starši naših otrok, pomoč pa dobimo tudi od drugih. Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam kadarkoli pomagali in nam olajšali izvedbo marsikatere akcije, ki jo lahko najdete na naši strani. Hvala!

˝Najlepše je zvečer po polno preživetem dnevu posedeti ob ognju, z ljudmi, ki jih imaš rad. Ko se naokrog razlegata pesem in smeh…˝

Povzeto po Teddy-jevem uvodu Taborniški zdravo iz glasila Srečnih 10 let, ki smo ga izdali ob naši 10-letnici delovanja.

Eva

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.