Vabimo vas, da z nami preživite lepo oktobrsko nedeljo, 8. 10. na orientaciji za občane. Potekala bo v okolici Soriške planine.

Orientacija je namenjena vsem, bi se radi preizkusili v orientiranju v naravi, medtem pa opravljali tudi naloge, ki zahtevajo splošno znanje, spretnost in iznajdljivost. Prijavnine ni, na koncu pa tekmovalce čaka topel obrok.

RAZPIS

DATUM IN KRAJ

Orientacija bo potekala v nedeljo, 8. 10. 2023 v okolici Soriške planine.

Baza orientacije bo ob lovski koči na Robu (geolokacija).

V okolici lovske koče primanjkuje mest za parkiranje, zato vas prosimo, da parkirate na Soriški planini, kjer se nato sprehodite do koče.

PRIJAVE

Prijave ekip potekajo od objave tega razpisa do 4. 10. 2023.

Po zaključku prijav bo organizator zbral prijave in sestavil štartni seznam ekip. Seznam bo poslan na elektronski naslov prijavitelja do sobote, 7. 10. 2023.

Prijavitelj ekipe mora ob prijavi navesti ime ekipe, vodjo ekipe, kontakt vodje, število članov in izbirno še željen čas štarta ekipe. Udeležba na orientaciji je brezplačna.

Prijave so odprte na povezavi (in na dnu te strani): https://forms.gle/nFYJcUY4UzWcJ8PSA

Ob prijavi boste položili 20 € kavcije za izposojo SPORTident čipa in/ali kompasa. V primeru izgube ali poškodbe izposojene opreme se kavcija ne vrne.

Omejitev števila udeležencev v ekipi ni. Za uspešno izvedbo in boljše počutje udeležencev si pridržujemo pravico omejiti število prijavljenih ekip in zapreti prijave pred rokom. Priporočeno število je od 3 do 6 udeležencev. Ekipe lahko na orientaciji uporabljajo svoje kompase in SPORTident čipe.

Udeležba na orientaciji je na lastno odgovornost. Organizator ne prevzema odgovornosti za škodo, ki jo tekmovalci naredijo v naravi ali tuji lastnini zaradi neodgovornega obnašanja. Odgovornost ekipe je, da izbere varno pot med točkami na orientaciji.

DNEVNI RED

Odhod prve ekipe je ob 8:30. Naslednje ekipe si sledijo z 10 minutnim razmakom.

Razglasitev rezultatov bo najkasneje pol ure po prihodu zadnje ekipe v cilj. Po razglasitvi imajo ekipe 15 minut časa za preučitev in pritožbo na objavljene rezultate. Po koncu pritožbenega roka bo opravljena uradna razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ter nagrad prvim trem ekipam.

Po prihodu na cilj vam postrežemo s toplim obrokom in čajem.

PRAVILA IN TOČKOVANJE

Točkovanje orientacije je odvisno od uspešnosti reševanja nalog, hitrosti ekipe in številu najdenih kontrolnih točk (KT).

Uporaba telefonov za pomoč pri reševanju nalog na KT ni dovoljena. Ocenjevalec vas ob prvi uporabi opozori, v primeru nadaljne uporabe se ekipi odvzame vse točke naloge.

Čas na poti oziroma časovnica se izračuna na način, da odštejemo čas prihoda s časom odhoda. Od tega časa nato odštejemo mrtvi čas, ki se upošteva v primeru, da morate čakati na opravljanje naloge na kontrolni točki. Mrtvi čas se šteje tako, da takoj ob prihodu na točko svoj čip vtaknete v zato namenjeno postajo. Mrtvi čas mora prenehati teči pred začetkom opravljanja naloge, zato čip vtaknete v isto postajo. Časovnica k skupnemu seštevku ne prispeva točk. Za prihod izven časovnice ekipi za vsako zamujeno minuto odštejemo dve točki od skupnega seštevka.

Naloge na kontrolnih točkah so enakovredno ovrednotene s 100 točkami.

Vsaka pravilno zabeležena kontrolna točka prispeva 100 točk. Vrstni red ni pomemben.

Vodja orientacije: Luka Galjot (051 651 650)

Vodja traserjev: Vid Ozebek (051 479 487)

Ves čas dogodka bo v cilju škatla s prostovoljnimi prispevki, s katerimi bomo pokrili stroške organizacije dogodka. Preostanek sredstev bomo porabili za izvajanje letnega programa.

Dodatne informacije dobite na telefonski številki 051 651 650 (Luka Galjot) ali na elektronskem naslovu rodzelenesrece@gmail.com ali rodovem Facebooku.

PRIJAVNICA